dimarts, 3 d’octubre del 2017

VALOR


En aquest àlbum, "Valor" hi trobarem fotografies de diferents objectes fets amb metall, i tots sabem que precisament el metall està molt estes, s'utilitza molt, i comparat amb altres materials o pedres precioses es podria dir que no té gaire valor, però si ens hi parem a pensar, moltes de les coses que considerem necessàries per viure estan fetes de metall, per tant potser té més valor del que ens pensem.

ANÀLISI DE 4 FOTOGRAFIES



Enquadrament: Horitzontal.
Fora de camp: En el fora de camp observem un tros del tronc d'un arbre, uns matolls alts i part de l'estructura exterior de l'aula.
Composició: La foto està composa per una barra de ferro vertical cal centre de la imatge, una mica tirant més cap a la dreta, i de fons trobem l'arbre, situat cap a l'esquerra. També hi ha els matolls situats en la part esquerra de la foto, on alhora observem un petit grapat de fruits vermells. Cap a la dreta, hi ha el tros de la paret exterior de l'aula, on hi ha recolzades unes bigues de ferro, i de fons podem veure, borrosa, altres petits matolls i part d'un cotxe aparcat.
Punt de vista, distància i plans: Podem observar la imatge de manera frontal, és un primer pla i tot i que la imatge està centrada en la imatge de ferro i en pots apreciar els detalls, també hi ha algun que altre detall dels elements secundaris que pot ser apreciat.
Enfocament i profunditat de camp: Principalment la càmera enfoca la barra metàl·lica, i té una profunditat de camp mitjana tirant cap a baixa, ja que tot i que els elements posteriors surten desenfocats, en certa manera es poden apreciar algunes parts o detalls d'aquests elements desenfocats.
Llum i colors: En la part dreta superior de la fotografia hi podem veure una entrada de llum més càlida mentre que a la dreta no li dona tant la llum i sembla un lloc més fred, a més hi ha un costat de la barra on veiem que està cobert per l'ombra al no donar-hi la llum. En general la fotografia transmet una sensació freda a causa dels colors freds com el gris del metall i el verd, però també en trobem de més càlids com el vermell dels fruits o el marró de l'escorça de l'arbre.
Efectes òptics: En la barra metàl·lica podem veure com la llum reflexa una línia blanca vertical a través de l'objecte.



Enquadrament: Vertical.
Fora de camp: En aquesta imatge observem poc fora de camp, però a la cantonada inferior esquerra podem veure un tros del terra, i entre dos escales, part de la reixa de darrere.
Composició: La fotografia està composta per unes escales metàl·liques, on hi ha una separació entre cada una d'elles i estan situades des del mig de la imatge fins al apart esquerra, col·locades verticalment. Al cantó dret de la fotografia hi trobem unes barres metàl·liques, també verticals, a través de les quals hi passa la llum, provocant així ombres.
Punt de vista, distància i plans: És un pla detall amb angle picat, per tant podem veure la imatge des de dalt.
Enfocament i profunditat de camp: L'enfocament es centra en les escales tot i que també està clara la imatge de les barres metàl·liques i, tot i no estar directament enfocat també podem veure amb claredat el terra i les reixes de darrere. Hi ha molta profunditat de camp.
Llum i colors: Tota la fotografia està il·luminada per la llum que passa a través dels forats de la reixa, i això provoca ombres, però a més, si observem les zones sense il·luminar, s'hi veuen colors més freds com el gris, però en canvi, a les zones amb llum, un color més càlid com el marró.
Efectes òptics: Degut a que la llum travessa les reixes que estan foradades creant fileres de petites rodones, en les escales podem veure com aquests petits cercles es reflecteixen en les escales creant així un efecte òptic.



Enquadrament: Vertical.
Fora de camp: En aquesta imatge l'únic fora de camp és un tros de terra darrere de la moto que no està tan enfocat.
Composició: La imatge està formada pel motor d'una moto, format per les seves diferents parts, que ocupa al voltant de tres quarts de la imatge verticalment, i a sota s'hi pot veure el terra de ciment i petites pedres.
Punt de vista, distància i plans: És un angle frontal amb pla detall, per tant podem veure la imatge com si estiguéssim just davant dels elements i apreciar-ne les petites parts.
Enfocament i profunditat de camp: Tot i que tota la imatge està enfocada, l'enfocament es centra en el motor i la llum que aquest reflexa, però tot i així podem apreciar el terra i petites pedres com a detall. Té molta profunditat de camp.
Llum i colors: En la fotografia observem una barreja de diversos grisos, colors freds. En el motor podem observar com la llum reflecteix de manera que forma petites línies verticals de llum, però en el terra, la llum no hi reflecteix res.
Efectes òptics: Com a efecte òptic podem tenir en compte les llums que es reflecteixen en el motor creant llums que van de punta a punta de la foto de manera horitzontal, d'esquerra a dreta, i a més a més, hi podem veure el reflex d'elements en el metall del motor, com si fos un mirall.



Enquadrament: Horitzontal.
Fora de camp: Com a fora de camp, observem el terra borrós i part de la tapa metàl·lica.
Composició: La fotografia està formada per l'entrada a una canonada tapada amb una tapa de metall circular, amb un quadrat al mig que indica la marca de l'empresa de que la va fabricar i cinc forats perquè hi passi l'aigua. Al voltant, un quadrat també metàl·lic i al fons el terra. A sota de la tapa podem observar el començament de la canonada.
Punt de vista, distància i plans: L'angle de la fotografia és un angle normal i es tracta d'un pla detall ja que podem veure tots els detalls de l'objecte que s'enfoca.
Enfocament i profunditat de camp: L'enfocament se centra en la tapa de la canonada, sobretot els dos primers forats i el quadrat on s'hi veu la marca de l'empresa. Els voltants i terra del fons estan mitjanament borrosos, per tant té una profunditat de camp mitjana.
Llum i colors: Els colors que observem en la fotografia són negre i gris, que varien de més fosc a més clar depenent de la il·luminació de la zona, a més que en la tapa observem que, degut a la humitat, part del color ha desaparegut.
Efectes òptics: En aquesta fotografia no hi observem efectes òptics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada