PHOTOSHOP, FOTOMUNTATGES I EDICIÓ

FOTOMUNTATGE DE NADAL AMB CRÍTICA SOCIAL

Amb aquest fotomuntatge, inspirat en el Nadal ja que és desembre, ha servit com a mitjà per fer una crítica social, en el meu cas, una denuncia al maltractament domèstic que reben moltes dones. Això ho he fet ficant una fotografia meva per sobre d'un arbre decorat, i la meitat de la meva cara l'he cobert amb ferides, que penso que contrasta amb el fet de que somric, representant que moltes dones maltractades fingeixen i amaguen el seu patiment i ferides per por o angoixa.

Per fer-ho, he seguit els següents passos:

1.- Primer, he seleccionat les imatges que usaria, que són un arbre, un autoretrat, i ferides i cops que he retallat per a poder usar-los com vulgues (AVÍS: Pot ser desagradable).











2.- Seguidament, he retallat la fotografia de l'arbre i l'he editat, i la meva fotografia també l'he retallat i hi he afegit les ferides per sobre. Especialment per l'ull, el que he fet ha sigut cobrir el meu ull real per tal de que afegir-hi l'altre fos més fàcil. A més a més, a continuació he volgut tornar la imatge grisa amb l'eina esponja per així ressaltar les ferides i he netejat el fons per tal de poder ficar la meva imatge per sobre de la de l'arbre. Per afegir correctament les ferides i els cops, he jugat amb la opacitat de la imatge i he una altra capa per a poder afegir-hi tonalitats dels colors que m'interessaven amb el pinzell, i n'he baixat la opacitat perquè no ressaltes més de les ferides. A més a més, per acabar d'ajustar les ferides i les pinzellades, he afegit màscares de capa i amb el pinzell negre m'he desfet dels trossos que no m'interessava que fossin ocupats per les ferides o pintats.








3.- Finalment, he traslladat la meva fotografia editada a sobre de la de l'arbre, editada amb l'eina Corbes, he afegit una màscara de capa per acabar de repassar els marges de les dos fotografies, i amb el Pinzell Corrector Puntual, l'eina de Difuminar i l'eina del Tampó de clonar, he acabat de repassar certs detalls per aconseguir el resultat que volia. Per últim, he afegit un missatge de lletres vermelles que diu "Bon Nadal. No per totes.", per representar que moltes dones i noies (tot i que també homes en certs casos) pateixen de maltractaments i agressions sense poder gaudir de les festes, o ni tan sols, de la seva vida.







EDICIÓ D'UN AUTORETRAT

En aquest projecte, el que he fet ha sigut agafar un autoretrat meu, i editant-lo fent ús de diferents eines del programa Adobe Photoshop CC que aniré explicant a mesura ensenyi els canvis en la fotografia.

Aquests són els pasos que he seguit:


1.- Primer he seleccionat la imatge que volia editar, que és la següent:





2.- Seguidament, amb l'eina Retallar, he retallat la fotografia ja que m'interessava centrar-me en la cara:






















3.- Després, el que he fet ha sigut netejar una mica la pell, és a dir, amb l'eina Pinzell Corrector Puntual (que el que fa és barrejar pixels) i també l'ús del Tampó de Clonar (que ens deixa copiar els pixels d'una zona de la fotografia que estigui "neta", i copiar-los en la zona que volem netejar) en llocs concrets, he aconseguit que desapareguin certes taques  i imperfeccions de la pell. Cal dir que aquestes eines han de ser utilitzades poc a poc, és a dir, s'han de fer petits clics a les zones que volem arreglar, no intentar fer-ho tot de cop:









4.- Seguidament, em vaig desfer de les ulleres fosques de sota els ulls i els petits plecs de la pell que hi podíem observar. Per fer això, vaig utilitzar l'eina Pegat, que consisteix en seleccionar la zona que vols arreglar, i arrossegar la selecció a un tros de la fotografia que sigui net. El que vaig fer jo va ser arrossegar la selecció a les galtes, de manera que em quedes el color com en elles. A més a més, hi havia una ombra al nas que no m'agradava, així que també vaig utilitzar l'eina Pegat per il·luminar aquella zona més i que quedes uniforme. També vaig utilitzar-la per repassar zones que no havien sigut completament arreglades amb l'eina del Pinzell Corrector Puntual. A més, vaig fer ús del Tampó de Clonar per arreglar part de la cella de l'esquerra:





5.- Aleshores, començaríem a maquillar. Primer, cal fer ús del corrector, que ha de ser aplicat amb el pinzell, i que aquest sigui gran i tou. Per fer-ho, primer, crearem una capa nova, que és la capa per on pintarem. Bé, el que es fa és seleccionar l'eina pinzell i en triem el color. Per escollir-lo, cal anar als dos quadrats que trobem a la part inferior de la columna d'eines, i hi cliquem dos cops. Se'ns obrirà una finestra que ens permet seleccionar els colors que ens ofereixen, però seria massa difícil trobar el color ideal, així que el que s'ha de fer és deixar oberta aquesta finestra i arrossegar el cursor a fora de la imatge per seleccionar el color que volem. El que jo he seleccionat és el color de la galta. Un cop seleccionat el color, el que fem és fer pinzellades per les zones on volem que el corrector sigui aplicat, jo vaig usar-lo per sota els ulls i la barbeta. Aleshores, per a poder notar l'afecte del corrector a sobre de la imatge, el que hem de fer és baixar la opacitat de la capa on hem fet les pinzellades, perquè així quedi barrejat amb la fotografia i s'apreciï el canvi. Si veiem que ens hem sortit de la zona a retocar amb la pinzellada, podem crear una màscara de capa i, amb el pinzell, seleccionem el color negre, i enfosquim tots aquells trossos de pinzellada que ens sobren. Seguidament, he volgut maquillar tota la cara sencera, com si fos una base de maquillatge. Per fer això, he fet una copia de la imatge, m'ha sortit una altra capa.




Seguidament, he volgut maquillar tota la cara sencera, com si fos una base de maquillatge. Per fer això, he fet una copia de la imatge (Ctrl + J), m'ha sortit una altra capa,i l'he arrossegat fins a dalt de tot de la columna on ens surten totes les capes. Aleshores anem a Filtres, Desenfocar, i seleccionem Desenfoque Gaussiano. Ens surt una finestra on veurem un petit requadre on podem indicar si volem desenfocar la imatge molt o poc numèricament. Com que volem que ens quedi bastant desenfocada, escriurem 7 píxels al petit requadre. Després, fem doble clic a la miniatura de la capa, i se'ns obrirà una altra finestra. Un cop allà, cal anar a la primera de dos fileres que trobarem a la part inferior, que té una fletxa negra a la part esquerra, i una blanca a la part dreta. Moure la fletxa negra cap al mig ens permet amagar la capa en les zones fosques, però per fer-ho més subtil, el que farem serà clica Alt,i això ens permetrà arrossegar només mitja fletxa. Per acabar de retocar-ho, afegirem una màscara de capa i pintarem amb el pinzell negre les zones que volem enfocades, com per exemple, els ulls.




6.- Aleshores el que he volgut fer ha sigut afegir pestanyes. Per fer això he descarregat una imatge d'unes pestanyes. Obrirem aquesta imatge a la mateixa vegada que la fotografia i les arrossegarem a fora del marc, de manera que la imatge de les pestanyes quedi superposada a l'autoretrat. Retallarem les pestanyes seleccionades i l'arrossegarem a sobre de l'autoretrat, i la pestanya de les pestanyes l'eliminem, ja que no la necessitarem més. Veiem que en les pestanyes queden un fons blanc, i per eliminar-lo, anem als modes de fusió de capa, situats a la part superior esquerra de la columna on hi ha les capes, i seleccionem "Multiplicar", que ens eliminarà el fons blanc. Aleshores, per poder modificar la mida i col·locació de les pestanyes, cliquem Ctrl + T, i les ajustem a l'ull. Si veiem que ens sobren algunes pestanyes, podem afegir-hi una màscara de capa, i amb el pinzell negre, esborrar el que no volem. A més a més, podem modificar-ne la la opacitat per si ens queden massa exagerades.

7.- Tot seguit volia afegir coloret, ombra d'ulls i pinta-llavis. Per començar, afegirem coloret, que podem fer-ho seguint els mateixos passos que amb el corrector, capa nova, pinzell, seleccionar el color que volem i netejar el que ens sobri amb una màscara de capa i pinzell negre, i en el cas de que ens passem, podem utilitzar el pinzell blanc per recuperar-ho. Jo he escollit un to rosat. Repetim el procés amb l'ombra d'ulls, en el meus cas, he triat un to marró ocre, i el pinta-llavis, que he escollit un color corall. Ho modifiquem fins a aconseguir el resultat que volem, i ja sabem com aconseguir una capa base de maquillatge amb Adobe Photoshop CC.

























FOTOMUNTATGE D'UNA ANEMONE DE PLÀSTIC AL FONS DEL MAR


El següent projecte es tracta d'un fotomuntatge, és a dir un retoc fotogràfic que es basa en la unió de dos o varies fotografies, ja pot ser la fotografia sencera, o parts d'aquesta.

Per a crear el meu fotomuntatge, he utilitzat la fotografia d'un fons marí i una representació d'una anemone de mar feta amb plàstic. El que he intentat transmetre amb aquesta imatge ha sigut el missatge de que, a causa de la contaminació i deixalles que cada vegada s'acumulen més i més als nostres mars. En la fotografia he volgut destacar la idea enfosquint els voltants del fons marí i il·luminant la peça de plàstic, donant a entendre que l'únic que ha sobreviscut ha sigut l'anemone, que precisament està feta de plàstic, representant així que, a aquest pas, l'únic que queda ha sigut el plàstic.

Per fer aquest fotomuntatge, he utilitzat el programa Adobe Photoshop CC, programa dissenyat per a l'edició de fotografies, ja sigui editant una sola fotografia amb filtres, o combinant varies imatges formant-ne una de sola, a més de poder afegir-hi dibuixos, canviar-ne els colors, etcètera...Fent ús de les seves diferents eines.

Els passos que he seguit, són els següents:

1.- Primer, he descarregat a l'ordinador les imatges que he decidit utilitzar per al fotomuntatge.














2.- Seguidament, el que necessitava fer era obrir la imatge de l'anemone de plàstic amb el programa Photoshop. Per fer això, quan tinguem el programa obert, simplement hem d'anar al menú i obrir l'apartat Arxius. Seguidament, haurem de clicar a l'opció Obrir i seleccionar la imatge del nostres ordinador que volem obrir amb el programa.






















3.- Aleshores, utilitzant diferents eines del programa, he començat a esborrar el fons de la fotografia, ja que només necessitava l'anemone. He utilitzat les eines de vareta màgica, el llaç i la goma d'esborrar. La vareta màgica i el llaç són les eines que em permeten seleccionar una part de la imatge. Normalment, al seleccionar, el que em permet es esborrar o editar la part seleccionada sense que la resta de la imatge quedi afectada, però com que el que jo volia era esborrar el fons, el que he fet ha sigut seleccionar la part de l'anemone i he anat a la part del menú que diu Selecció. Allà, hi ha una opció que diu Invertir, per tant, aquesta opció em permet que sigui la part seleccionada, és a dir, l'anemone, la que no pateixi cap modificació. D'aquesta manera, amb la goma d'esborrar, he pogut eliminar el fons amb més rapidesa. Després, he guardat la imatge. Per fer això només cal anar a Arxiu i Guardar com.
































4.- Després he obert la imatge del fons marí amb el programa Photoshop. A la part superior dreta, hi havia un submarinista, i com que no m'interessava cap figura humana, vaig decidir esborrar-lo de la fotografia. Per fer això, vaig utilitzar la eina Tampó de Clonar. Aquesta eina permet que puguis clonar qualsevol color o part d'una fotografia i després utilitzar aquella part clonada per a enganxar-la i pintar a sobre la fotografia. Per a seleccionar un color o part amb el Tampó de Clonar, clar clicar sobre la part desitjada mentre pitgem Alt. Seguidament, podem anar fent petits clics que enganxaran la part clonada. Jo he aconseguit esborrar el submarinista clonant les parts de l'aigua del voltant i així he pogut tapar la figura.















5.- Seguidament, quan ja tenia l'anemone, volia enganxar-la al fons marí com si fos un element més, però m'he trobat amb un problema. La imatge de l'anemone era massa gran com per combinar-se amb la fotografia del fons marí: per solucionar-ho, simplement he anat al menú, he fet clic a Imatge, després a Mida d'imatge, i se m'ha obert una petita pestanya que deixa modificar el nombre de píxels per alçada i per amplada. Aleshores, he anat jugant amb les mides de les fotografies fins que han encaixat l'una amb l'altra.




6.- Quan ja tenia l'anemone en la posició que volia al fons marí, he utilitzat el Tampó de Clonar per a que els trossos de plàstic de la base de l'anemone i el fons marí es fusionessin. Per fer això, amb el Tampó he clonat parts del terra marí i els he barrejat amb parts de la base fins que m'ha semblat que la part de plàstic es camuflava bé entre els petits trossos de terra clonats.




7.- Finalment, quan tenia les dos imatges unides, he jugat amb els colors i la llum, anant al menú Imatges, Ajustaments i Corbes, fins que he aconseguit que el fons sigui menys definit i més fosc, i que l'element que tingui més llum i cridi més l'atenció, sigui l'anemone de plàstic.






Resultat final:









EINES DE PHOTOSHOP:

Eines de selecció:


-Cursó: Serveix per a poder clicar en les eines i opcions que desitgem i per poder moure la imatge en la pantalla.

-Marc rectangular: La seva finalitat és emmarcar una zona, que es traça mitjançant dos punts determinats donats per l'operador i poder treballar la part seleccionada.
-Marc elíptic: Aquesta proporciona a l'usuari un marc el·líptic, amb només un punt de traç, que pot ser alterat si es marquen les ordres, Shift. Ens permet treballar la zona seleccionada.
-Marc de fila única: Serveix per emmarcar únicament de manera horitzontal i així treballar la zona seleccionada.
-Marc de columna única: Serveix per emmarcar únicament de manera vertical i així treballar la zona seleccionada.
-Llaç: Per poder arribar, triar i agrupar zones determinades d'àrees específiques, tot de manera manual i molt intuïtiva. Es poden fer diverses accions, després de realitzar l'operació, modificant només la zona seleccionada.
-Llaç poligonal: Proporciona línies de manera contínua, que poden ser utilitzades per emmarcar seleccions lineals en qualsevol angle, sempre que s'uneixi el punt inicial amb el final per poder donar a l'execució correcta i així treballar la zona seleccionada.
-Llaç magnètic: Serveix per seleccionar traçats i complements d'un objecte de manera manual però que s'ajusten a les característiques de l'entorn. Això fa fàcil les tasques que comporten triar alguna zona determina, on es trobi l'usuari amb diversos relleus i perfils de colors.
-Selecció ràpida: Útil per al cas de triar algun tros o part en concret de la imatge a editar, ja que la seva funció consisteix a acoblar de manera eficaç, les parts d'una imatge. Treballa mitjançant les tonalitats i és útil per extreure alguna part determinada d'una imatge.
-Vareta màgica: S'encarrega d'englobar tot el conjunt de qualsevol tonalitat. Bàsicament treballa de manera ràpida, podent seleccionar amb ella, un tros d'una imatge que tingui la mateixa tonalitat o intensitat de color. Aquest pot ser canviat per altres valors, mitjançant la barra que el controla, ajustant diverses característiques per a més precisió en els treballar.

Eines de retall i creació de sectors:


-Retallar: Té les característiques de reprendre un quadre d'una imatge determinades, fent de forma ràpida una retallada, així generant una nova propietat a la imatge.

-Retall amb perspectiva: Aquest tipus de retallada, dóna a l'usuari la facilitat de moure les puntes de la retallada amb àncores, així fa molt fàcil i ràpid poder donar al fragment de la imatge una característica única.
-Sector: Serveix per crear imatges més petites a partir de la imatge original, i aquestes es trobaran en una pàgina web. Això permet assignar diferents URL per crear la navegació de la pàgina o optimitzar cada part de la imatge utilitzant ajustaments d'optimització.

Eines de mesura:


-Comptagotes: 
Pot prendre informació d'alguna imatge, aquest registra el color d'un punt determinat o d'una zona en particular, donant amb si la informació del color específic que es troba allà.

-Comptagotes de material 3D: Permet compartir material 3D entre diferents imatges.
-Mostra de color: Emmagatzema la informació recollida en la primera mostra per després comprar les diferències de tonalitat que es poden trobar en diverses proves o llocs de la superfície a avaluar.
-Regla: Serveix per buscar informació de manera molt específica.
-Nota: Ofereix informació que servirà per recordar alguna cosa.
-Recompte: Marca nombres i paràmetres que serveixen per prendre mesures de manera precisa.

Eines de retoc:


-Pinzell corrector: Pren una mostra d'una zona escollida i l'aplica sobre l'àrea que indiquem.

-Pegat: Funciona com el pinzell corrector, pren una mostra d'una zona escollida i l'aplica sobre l'àrea que indiquem.
-Moviment amb detecció de contingut: Permet moure un objecte de la imatge i Photoshop s'encarrega d'omplir automàticament el forat que ha deixat l'objecte.
-Ulls vermells: Serveix per pintar sobre un color i canviar-lo a la nostra elecció.
-Tampó de clonar: Et permet recollir la informació d'una imatge i portar-lo a una altra part de la mateixa. Només escull una informació i la rèplica en una altra part de la imatge. Els paràmetres poden variar segons el gust o el treball que s'estigui realitzant.
-Tampó de motiu: El seu ús es dóna a un motiu, el que sigui útil per a l'ocasió, la manera de treballar és la mateixa però canvia és que un utilitza l'origen de la imatge i l'altre utilitza és un patró.
-Esborrador: S'utilitza per treure i eliminar part d'una imatge.
-Esborrador de fons: Calcula l'esborrat, i per a això utilitza qualsevol to de preferència de l'usuari, i així treure aquest color de la imatge.
-Esborrador màgic: Treballa de manera semblant a la vareta màgica, el que passa és que aquest esborra la informació que es trobi en la imatge en aquest moment.
-Desenfocar:  Utilitza les paletes de pintura per donar el millor desenfocament possible. Aquest ha de ser graduat per la seva tauler de comandament, ja que si la capacitat és molt alta els traços poden ser molt forts.
-Enfocar:  Afina i dóna una tonalitat més clar. Es basa en buscar zones de la imatge i aclarir-ho.
-Dit:  Es pot utilitzar dues maneres diferents de treballar: una d'elles és prendre informació de la imatge i barrejar-los entre si, per formar un sol conjunt. L'altra és ratllar mitjançant les paletes de defecte de colors, així aquesta prendrà els colors que ja es trobin definits a la paleta de colors i les aplicarà a la imatge.
-Sobre-exposar: Serveix per il·luminar les parts més fosques.
-Sub-exposar: Serveix per opacar o enfosquir les zones més clares.
-Esponja: Serveix per saturar les zones, és a dir afegir més color a zones determinades de la imatge per augmentar la il·luminació.

Eines de pintura:


-Pinzell: 
La millor opció per pintar alguna cosa de manera manual, aquesta eina es pot treballar amb altres al seu torn per a projecte de gran envergadura, on s'hagin de pintar formes personalitzades.

-Llapis: Per fer dibuixos a mà alçada, el resultat són línies sense cap efecte, rectes i amb vores pixelades. 
-Substitució de color: És utilitzada per canviar el color total de la imatge per un en particular, sense modificar els relleus i les superfícies.
-Pinzell mesclador: Té la finalitat de pintar una zona determina, la qual se li pot canviar les característiques principals com la humitat que el pinzell posseeixi.
-Pinzell de historia: Aquesta eina està destinada a recuperar la informació de passos anteriors, sobreposant les característiques d'un pas mitjançant perfils de pinzells. 
-Pinzell històric: Pinta amb traços estilitzats, utilitzant les dades d'origen d'un estat o una instantània d'història especificats.
-Degradat: Té la finalitat d'aplicar una tonalitat diferent a la imatge i aquesta pot ser manipulada per una paleta d'informació, on se li pot canviar les característiques del mateix. També és manipulat la seva grandària i forma geomètrica. La funció de degradar és donar tonalitats de colors a zones diferent a les altres.
-Pot de pintura: Serveix per pintar una zona determinada.
-Col·locar material 3D: Aquesta funciona com a manera de pintar, però a excepció de que només pot ser utilitzat pels objectes en tres dimensions.

Eines de dibuix i text:


-Ploma: 
Té la capacitat de generar punts, per transformar-los en una figurada desitjada per l'usuari.

-Ploma de forma lliure: Genera els punts d'àncores després del traçat i no en el traçat.
-Afegir punt d'àncora: És per donar un punt més al vector ja marcat, així donant noves formes al traçat anterior.
-Eliminar punt d'àncora: Treu els punts ja existents, només es col·loca el mouse sobre la línia que té el punt d'àncora i la treu.
-Moure punt d'ancorat: Per poder desplaçar els punts d'àncora.
-Text horitzontal: Per escriure texts horitzontalment.
-Text vertical: Per escriure texts de manera vertical.
-Màscara de text horitzontal: Serveix per escriure un text horitzontal per sobre de la imatge de manera que se segueix veient el fons a través de les lletres.
-Màscara de text vertical: Serveix per escriure un text verticalment per sobre de la imatge de manera que se segueix veient el fons a través de les lletres.
-Selecció de traç: Ens permet seleccionar de forma individual cada una de les formes vectorials i traços que s'han generat en una única capa per canviar-ne la ubicació
-Selecció directa: Ens permet seleccionar tots els punts d'àncora i traços per a poder modificar-los i transformar les formes vectorials.
-Rectangle: Crea rectangles, que poden ser modificats, segons l'especificació de l'usuari.
-Rectangle amb angles arrodonits: Aquesta té les puntes en forma de corbes. Aquestes corbes poden ser modificades com a millor s'adaptin a la circumstància desitjada. Mida i altres, també són modificables.
-El·lipse: Crear una el·lipse, amb o sense contorn, que pot prendre diferents dimensions, segons sigui el que es vulgui.
-Polígon: Crea un polígon de moltes o poques puntes, si és requerit, mínim de 3 puntes.
-Línia: Crea línies. 
-Forma personalitzada: Modifica els paràmetres de figures ja creades, així donant noves figures a model.

Eines de navegació:


-Mà: Per poder desplaçar d'un lloc a un altre dins de la imatge. Posseeix la qualitat de córrer d'un lloc a un altre de la imatge, sense modificar la distància.

-Rotar vista: Serveix per rotar la imatge.
-Zoom: Pot apropar o allunyar àrees determinades, només canviant els paràmetres normals.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada